In British Columbia ligt het bekende skigebied Fernie, een gezellig en vooral divers wintersportgebied. Er zijn zowel voor de beginnende als gevorderde wintersporter voldoende uitdagingen te vinden. Wat lager op de berg zijn er veel makkelijke skipistes beschikbaar, maar een stuk hoger zal het flink steiler worden en uitdagender.

Buckelpistes

Echt spannend zal het worden op de bowls, waar de nodige buckelpistes te vinden zijn. In eerste instantie lijkt het een compact skigebied, maar elke dag worden er weer nieuwe pistes geopend.

Uitgaan

Het bekende Fernie Alpine Resort staat direct naast de pistes. In de late middaguurtjes kan hier een bezoek worden gebracht aan de Griz Bar, een gezellig bar waar de après-ski tot leven zal komen. Dit oude mijnwerkersstadje is tegenwoordig een trendy skidorp geworden, waar ook nog leuk geshopt kan worden.

Pistes in Fernie

Het skigebied Fernie beschikt over 42 kilometer aan blauwe pistes, 58 kilometer aan rode pistes en 42 kilometer aan zwarte pistes. Het skiseizoen start begin december en duurt tot begin april. In Fernie staan twee sleepliften en zeven stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht