Fiesch ligt in een populair skigebied, maar is nog altijd een zeer rustig skidorp. De meeste toeristen kiezen voor een vakantie in de nabijgelegen dorpen, zoals de Bettmeralp of Riederalp. Hierdoor is de rust nog altijd te vinden in Fiesch. Desondanks kan er wel van dezelfde faciliteiten gebruik worden gemaakt, wat natuurlijk een enorm voordeel is. De gondel brengen de bezoekers gemakkelijk van het ene naar het andere skigebied.

Stap in de gondel naar het hooggelegen Eggishorn, wat een hoogte van 2889 meter kent. Let op, het gaat dan wel om een zwarte piste, niet geschikt dus voor de beginnende wintersporter. Gelukkig zijn er wel meer dan genoeg blauwe skipistes te te vinden in Fiesch.

Skischool in Fiesch

In het prachtige skidorp Fiesch kunnen de beginnende wintersporters terecht bij de lokale skischool. Bij deze school zijn rond de dertig instructeurs in dienst, waaronder enkele Nederlanders. Vijf dagen lang les kost slechts 130 euro, voor lessen in snowboarden betaal je 140 euro.

Après-ski

Hoewel de après-ski niet bepaald groots is in Fiesch, kun je altijd een bezoek brengen aan één van de drie barretjes, twee cafés of de lokale discotheek. Het is ook mogelijk om in alle rust van een diner te genieten in één van de twintig restaurants.

Skipistes in Fiesch

Fiesch beschikt over ruim veertig kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode skipistes en twaalf kilometer aan zwarte skipistes. De wintersporters in Fiesch kunnen gebruik maken van veertien skiliften, negen stoeltjesliften en tien gondels.

Sneeuwhoogte / Weerbericht