Wintersport in het prachtige Finland, wie wilt dat nu niet? Het land kent een grote diversiteit aan geweldige activiteiten, waarvan de meeste natuurlijk in de sneeuw. Ski door de indrukwekkende bossen van het Lapland, maak met de kinderen een onvergetelijke rendiertocht of ga een dagje ijsvissen. Ontdek het wintersport gebied Levi & Yllas, ontspan in één van de spa’s en eet een heerlijk hapje in één van de lokale toprestaurants. Met een beetje geluk, kan jij zelfs het Noorderlicht in het echt meemaken.

Pistes in Finland

Finland kent een totaal van 334 kilometer aan pistes in Finland, deze pistes staan allemaal geregistreerd. De minimale hoogte van de skigebieden in Finland ligt op acht meter tot maximaal 780 meter. Het hoogteverschil is dus maximaal 518 meter. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro tot een maximaal bedrag van 42,50 euro. Natuurlijk geldt er een andere prijs voor kinderen.

Sneeuwzekerheid in Finland

Finland kent grote sneeuwhoogtes, ondanks het feit dat de bergen nooit boven de duizend meter uitkomen. Elke wintersporter in dit land heeft sneeuwzekerheid en dat is wel zo prettig bij een wintersportvakantie. Bijna de gehele winter door ligt de temperatuur onder het vriespunt, het is daarom slim om goed ingepakt de pistes op te gaan. Maar daar krijg jij wel prachtige skipistes voor terug.

Après-ski in Finland

Finland is totaal geen après-ski land, daarvoor kan er beter gekozen worden voor Duitsland of Oostenrijk. De rust en gezelligheid staat voorop in Finland, bijvoorbeeld lekker een drankje drinken voor de grote open haard. Daarnaast zijn de prijzen voor alcohol er hoog in dit land, wat natuurlijk ook zo zijn effect heeft op het uitgaansleven. Je kan altijd nog heerlijke uit eten gaan in één van de plaatselijke restaurants.

Accommodaties

Alle accommodaties in Finland liggen dichtbij de skipistes, het gaat dan om kleine hotels, leuke chalets en mooie appartementen. Vooral de van hout gemaakte chalets zijn erg in trek en beschikken vaak ook over een eigen sauna. Boek ver te voren een accommodatie om zeker te zijn van een prachtige slaapplek.

Reizen naar Finland

Finland ligt op ongeveer 2500 kilometer van Nederland en dat is natuurlijk een flinke reis. Het is daarom raadzaam om per vliegtuig naar de wintersportgebieden af te reizen. Land op de luchthaven van Kittilä en ontdek Lapland of ga naar één van de andere Finse skidorpen.

finland

Wintersportgebieden in Finland:

Ruka
Levi
Sirkka