Bezoek het Oostenrijkse wintersportplaatsje Fiss en ontdek de oude overblijfselen van de Reto-Romaanse tijd. Dit dorp beschikt over de nodige accommodaties en luxe hotels, deze zijn in de meeste gevallen direct nabij de skiliften te vinden. Het ie een redelijk kleinschalig dorpje, wat meer dan geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Het veelzijdige Fiss kent meer dan voldoende faciliteiten voor de jeugd, maar er is een ook een bruisend uitgaansleven te vinden. De jonge wintersporters kunnen rustig aan beginnen, terwijl de ervaren wintersporters de rode en zwarte pistes kunnen gaan opzoeken.

Kindvriendelijk Fiss

Fiss is een kindvriendelijk wintersportdorp, waar veel voorzieningen voor de jeugd is te vinden. Breng met de kinderen een bezoek aan ‘Berta’s Kinderland’, waar al spelenderwijs het skiën aangeleerd zal worden. Zo zijn er veel speeltoestellen te vinden, maar ook een echte sneeuwglijbaan en speciale kinderliften.

Skipistes in Fiss

Fiss beschikt over 47 kilometer aan blauwe skipistes, 123 kilometer aan rode skipistes, 28 kilometer aan zwarte skipistes en 16 kilometer aan skiroutes. Er staan elf sleepliften, zestien stoeltjesliften en elf gondels klaar voor de wintersporters in Fiss.

Skischolen in Fiss

Het Oostenrijkse skidorp Fiss beschikt over slechts één skischool, maar hier kan wel iedereen terecht voor een skiles. Zowel jong als oud is welkom bij deze skischool, waar overigens ook snowboard lessen gevolgd kunnen worden. De prijs van een groepsles begint bij 72 euro, maar het is ook mogelijk om tegen een hogere prijs een privéles te boeken. Het is goedkoper om meerdere lessen in één keer te boeken, vraag hiervoor naar de lespakketten.

Activiteiten

Het landschap van Fiss is zeker de moeite waard om verder te gaan ontdekken. Een unieke belevenis zal de Skyswing zijn, je vliegt aan kabels over de imposante Fisser Flieger. In de zomer is het mogelijk om in dit gebied te gaan mountainbiken of lekker te gaan tennissen.

Après-ski in Fiss

Fiss is bij uitstek een geschikte vakantiebestemming voor de liefhebbers van de après-ski. Duik na een dagje skiën in één van de vele pubs of barretjes. Het is ook leuk om samen met het gezin te gaan dineren in één van de restaurants in Fiss.

Sneeuwhoogte / Weerbericht