In een ver verleden was Flumserberg nog slechts alleen een kuuroord, maar daar is de loop der tijd verandering in gekomen. Tegenwoordig is Flumserberg een groot skioord geworden, waar gelukkig nog massatoerisme te vinden is. Het skidorp kent een uniek karakter, je waant jezelf in een traditioneel Zwitsers vakantiegebied.

Flumserberg is gemakkelijk bereikbaar, aangezien dit skidorp op een uurtje rijden van Zurich ligt. Per trein sta jij binnen no-time in het centrum van Flumserberg. Dit dorp kent diverse hotels, accommodaties, gezellige uitgaansgelegenheden en restaurantjes. Het is ook een populaire wintersportbestemming onder de Zwitsers zelf.

Skipistes in Flumserberg

Flumserberg beschikt over tien kilometer aan blauwe skipistes, bijna veertig kilometer aan rode skipistes en zeventien kilometer aan zwarte skipistes. Er staan vijf sleepliften, acht stoeltjesliften en vier gondels klaar voor de wintersporters in Flumserberg.

Skischool in Flumserberg

Hoewel het wintersportgebied van Flumserberg over slechts één skischool beschikt, kan jij wel kiezen uit een ruime keuze aan lessen. Er zijn 120 instructeurs actief bij deze skischool, waaronder enkele Nederlanders. Voor 170 euro kan jij een cursus skiën of snowboarden van vijf lesdagen boeken.

Après-ski

Het gezellige Flumserberg is beschikt over twaalf barretjes en een café. Voor de echte feestbeesten is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de discotheek of één van de twee dancings.

Sneeuwhoogte / Weerbericht