De allergrootste wintersport gebieden ter wereld liggen in het mooie Frankrijk. Maar dat is niet alles, wat dacht je van de authentieke dorpjes en de gezellige, drukke après-ski. Kies voor de sneeuwzekerheid, kies voor een wintersport vakantie naar Frankrijk.

Ga op ontdekkingstocht en maak gebruik van meer dan 650 kilometer aan pistes. Een zeer breed skigebied in Les Potes du Soleil, dit skigebied ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland. Een ander populaire bestemming is Val Thorens, dat bekend staat om de bruisende après-ski. Gezinnen met kinderen raden wij Espace Killy sterk aan.

Pistes in Frankrijk

Frankrijk kent een totaal van 10172,6 kilometer aan pistes, deze staan alleen geregistreerd in het land. De maximale hoogte in Frankrijk ligt op 3842 meter. Schrik niet, er staan ruim 3350 skiliften klaar voor de fanatieke wintersporters.

Après-ski in Frankrijk

Voor de après-ski hoef jij niet alleen naar Oostenrijk af te reizen, want ook in Frankrijk weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Na een lange dag skiën kan jij helemaal losgaan in één van cafés of barretjes in de Franse skidorpen. Vooral in Tignes en Val Thorens kan er genoten worden van de après-ski. Rond een uur of vier gaan de wintersporters langzaam richting de kroegen in de skigebieden.

Accommodaties

Veel wintersporters reizen jaarlijks af naar Frankrijk en de skigebieden kunnen deze vraag goed aan. Dit komt mede vanwege de grote appartementencomplexen en vele chalets die gehuurd kunnen worden. Meer luxe is te vinden in één van de grote hotels in de wintersportdorpen. De meeste accommodatie in Frankrijk liggen dichtbij de skipistes, dus niet langer meer gezeur met het sjouwen van zware materialen.

Reizen naar Frankrijk

De wintersportbestemmingen in Frankrijk zijn gemakkelijk bereikbaar voor de Nederlanders. Stap in de auto en rij binnen een uurtje of tien naar de skigebieden. Er worden ook busreizen georganiseerd en de meeste locaties zijn ook per trein te bereiken. De snelste manier om naar Frankrijk te reizen is met het vliegtuig.

finland1

Wintersportgebieden in Frankrijk:

Ancelle
Alpe du Grand Serre
Auron
Arêches
Espace Killy
Formiguères
Gerardmer
Giettaz en Aravis
Laruns
La Rosière
La Plagne
Les Arcs