Wil jij de echte wintersportsfeer nog op een authentieke manier beleven? Kies dan voor een prachtige wintersportvakantie in het mooie Frutigen. Dit Zwitserse skigebied kent nog de oude charme, dat is duidelijk zichtbaar in Frutigen. Neem bijvoorbeeld de oudere chalets en de lagere prijzen. Frutigen is een goedkopere optie in vergelijking met de nabijgelegen skigebieden. Opvallend, het skigebied van Frutigen ligt niet om de hoek, maar juist dichterbij het andere skigebied Adelboden
in deze streek.

Skischolen in Frutigen

In het skidorp Frutigen kunnen de bezoekers terecht bij een drietal skischolen. Bij deze scholen zijn meer dan tachtig instructeurs in dienst, waaronder enkele Nederlanders. Hierdoor kan jij in je eigen taal les krijgen op de piste. Een cursus van vijftien uur zal ongeveer 150 euro kosten, dat geldt voor zowel skiles als snowboarden.

Après-ski

De liefhebbers van de après-ski zijn helemaal op hun plek in Frutigen. Dit dorp beschikt over vijf barretjes, een wijnbar en een pub. Daarnaast kan er ook nog een hapje worden gegeten in één van de 23 restaurants. Door feesten tot in de late uurtjes is mogelijk in de lokale discotheek.

Skipistes in Frutigen

Om de skipistes te kunnen bereiken is het mogelijk om de skibus te nemen, deze brengt de bezoekers naar de hypermoderne gondel. In totaal kunnen de wintersporters gebruik maken van ruim negentig kilometer aan blauwe en rode skipistes en meer dan twintig kilometer aan zwarte skipistes. Er staan bijna vijftig sleepliften, elf stoeltjesliften en tien gondels klaar.

Sneeuwhoogte / Weerbericht