Ftan is een prachtig, ouderwets dorp in het gebied Scuol. Dit Zwitserse skidorp heeft al veel leed moeten doorstaan, beginnende met een catastrofale stoflawine in 1720. De wederopbouw slaagde, maar drie branden in de eeuw die daarop volgde bleek opnieuw een enorme dreun. Er zijn nog maar een paar pittoreske gebouwen te vinden uit de oude tijd in Ftan.

Tegenwoordig is Ftan een rustig skidorp, dat over moderne faciliteiten beschikt. Zo kan er overnacht worden in één van de luxe hotels en een hapje worden gegeten in één van de vele restaurants. Voor een bruisend uitgaansleven raden wij een andere bestemming aan.

Skischool in Ftan

Het Zwitserse skidorp Ftan beschikt over één enkele skischool, waar wel meer dan twintig instructeurs voor je klaar zullen staan. De skischool heeft een eigen oefenweide. Een vijfdaagse cursus op de ski’s kost slechts 86 euro, terwijl er al snel 106 euro betaald dient te worden voor lessen op een snowboard.

Après-ski

Ftan is beslist geen après-ski dorp, daarvoor kan er beter een andere vakantiebestemming worden uitgezocht. Wel kunnen de bezoekers terecht in één van de acht restaurants of een enkel café.

Skipistes in Ftan

Ftan beschikt over 32 kilometer aan blauwe skipistes, dertig kilometer aan rode skipistes en acht kilometer aan zwarte skipistes. Er staan zes sleepliften, zes stoeltjesliften en een gondel klaar in Ftan.

Sneeuwhoogte / Weerbericht