In de plaats Asahikawa is wintersportgebied Furano te vinden. Dit skigebied is bijzonder uitgebreid, met pistes in iedere categorie. Ongeveer de helft van de aanwezige pistes is bedoeld voor beginners en kinderen. Van de totaal 30 kilometer aan pistes is 13 kilometer bedoeld voor de iets gevorderden en 2 kilometer kan worden gezien als zware piste voor de echte experts.

Bijna 1000 meter aan afdaling

De minimale hoogte van dit skigebied is 245 meter, terwijl het skigebied een hoogste hoogte van 1202 meter heeft. Dit betekent dat je er kan genieten van bijna 1000 meter afdaling. Er zijn tien skiliften in het skigebied te vinden. Wintersportgebied Furano is een ideale bestemming voor zowel skiërs als snowboarders. Het gebied wordt door eerdere bezoekers bekroond met 3,1 sterren van in totaal 5 te behalen sterren. Natuurlijk kan je na het wintersporten lekker opwarmen en bijkomen van alle activiteit in een leuke horecagelegenheid.

Uitgaansleven in Furano

Het Japanse skidorp Furano beschikt over tal van leuke barretjes, maar ook traditionele restaurants. En laten we eerlijk zijn, de Japanse keuken is om je vingers bij af te likken. Tijdens het winterseizoen worden er ook verschillende evenementen georganiseerd, waaronder culturele avondprogramma’s.

Skischool

De skischool is Furano is van een professioneel niveau, zo worden alle lessen in de Engelse taal gegeven aan de toeristen. Daarnaast krijgen alle bezoekers een guide, waarin uitleg zal worden gegeven over het skigebied. Het is mogelijk om geheel gratis met een medewerker het gebied te gaan verkennen, dit wordt ook wel de Free Ski Host Service genoemd.

furano