Bij het prachtige Hardangervidda National Park is het skidorp Geilo te vinden. Dit skigebied is gelegen op het allergrootste bergplateau van ons continent. Het skidorp Geilo is gemakkelijk bereikbaar per trein en auto.

Geilo behoort tot de top drie meest bezochte skigebieden van geheel Noorwegen. Het Noorse skidorp biedt verschillende mogelijkheden voor de skiërs, snowboarders, wandelaars en de langlaufers. Geilo is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Langlaufen in Geilo

Het skigebied Geilo is een waar walhalla voor langlaufers. Dit gebied beschikt over ruim tweehonderd kilometer aan loipes, welke elke avond opnieuw worden verlicht. Daarnaast is het ook mogelijk om hier te gaan wandelen of een tocht te maken met de sleehonden.

Accommodaties

Alle accommodaties in Geilo zijn centraal gelegen, waardoor er gebruik kan worden gemaakt van het zogenaamde ‘ski-in, ski-out’ principe. Je stapt dus zo de piste op en dat is wel zo fijn. Toch is het een rustgevende vakantiebestemming, waar ook een bezoek kan worden gebracht aan de wellness.

Skipistes in Geilo

Geilo beschikt over tien kilometer aan groene skipistes, tien kilometer aan blauwe skipistes, vijftien kilometer aan rode skipistes en vijf kilometer aan zwarte skipistes. Geilo kent twintig sleepliften en zes stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht