Georgië zal natuurlijk niet direct in het hoofd schieten, wanneer er een bestemming moet worden gekozen voor een wintersport vakantie. Desondanks heeft Georgië erg veel in petto voor de wintersporters. Het land kent namelijk echte sneeuwzekerheid en prachtige hellingen. De meeste skigebieden in Georgië, die zijn te vinden nabij het Kaukasus gebergte.

Elk soort wintersporter komt hier goed tot zijn recht, of je nu een beginner bent of juist erg ervaren. Georgië is geschikt voor skiërs, snowboarders en langlaufers. Wintersporten in Georgië kan al vanaf half november tot en met het einde van april.

Gudauri & Bakuriani

Georgie kent twee populaire wintersportgebieden, dat zijn Gudauri en Bakuriani. Daarnaast bestaat het relatief nieuwe skigebied Mestia alweer vijf jaar. De beginnende wintersporter raden wij een bezoek aan het skigebied Bakuriani aan, de ervaren wintersporter komt het best tot zijn recht in Gudauri.

Het groot voordeel is dat het wintersportgebied van Gudauri dichtbij het vliegveld van Tbilisli ligt. Vanwaar het gemakkelijk is om met de auto naar het Causasus gebergte te rijden. In beide skidorpen kunnen er faciliteiten gehuurd worden tegen zachte prijzen.

Wintersport met de kinderen

Beide wintersportdorpen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast de traditionale wintersporten zijn er meer dingen te doen, zoals schaatsen, wandelen en paardrijden. De skipassen zijn goedkoper voor kinderen, zoals in bijna elk skigebied in Europa.

georgie