In het Oostenrijkse Karinthië ligt het leuke skigebied Gerlitzen. Dit kindvriendelijke skioord is zeer compleet en heeft de bezoeker dan ook ontzettend veel te bieden. Zowel op als naast de skipistes zijn voldoende horecagelegenheden beschikbaar, er kan gebruik worden gemaakt van de skischool en de kinderschool. Daarnaast staan er over het gehele gebied diverse sneeuwkanonnen.

Shuttlebus

Hoewel de meeste accommodaties nog een stuk van de pistes afliggen, rijden er voortdurend gratis shuttlebussen naar het dalstation van Gerlitzen. Het is een geschikt wintersportgebied voor zowel de beginnende als ervaren wintersporter. Wil je een uitstapje maken dan is het misschien leuk één van de nabijgelegen stadjes te bezoeken of de grotere stad Klagenfurt te ontdekken.

Pistes in Gerlitzen

Het skigebied Gerlitzen beschikt over twaalf kilometer aan blauwe pistes, 25 kilometer aan rode pistes en drie kilometer aan zwarte pistes. Er staan hier zeven stoeltjesliften, zeven sleepliften en een gondellift tot de beschikking van de wintersporters. Het skiseizoen start begin december en duurt tot begin april.

Sneeuwhoogte / Weerbericht