In de Andoreesse Pyreneeën ligt het populaire skigebied Grandvalira. Dit gebied is een samensmelting van verschillende skidorpen: Canilo, Encamp, Grau, Roig, Soldeu, Pas de la Casa, El Tarter. Hoewel het één skigebied is, hebben alle dorpen hun eigen charmes en grote pluspunten. Geniet van de eigenzinnige kenmerken van deze dorpen in het skigebied Grandvalira. Kom je puur voor de wintersport? Ga dan naar de oorden Soldeu en El Tarter. Ben je meer van de gezelligheid en een lekker drankje? Dan raden wij een bezoek aan Canilo of Pas de la Casa aan.

Geschikt voor de gemiddelde skiër

Grandvilara beschikt over vier langgerekte valleien. Vanwege de grote hoeveelheid aan verschillende skidorpen, is Grandvilara niet voor niets het grootste skigebied van het land. Voor de wintersporters staat er tweehonderd kilometers aan skipistes klaar, maar ook nog eens 35 kilometers aan loipennet. Dit skigebied in Andorra staat bekend om de unieke omgeving en het heerlijke klimaat. Grandvalira is voornamelijk geschikt over de startende of gemiddelde skiër.

Zonovergoten Grandvalira

Het skigebied Grandvalira staat bekend om zijn zonnige periodes. Rond de driehonderd dagen per jaar zal de zon over dit skigebied schijnen. Het is dus de ideale vakantiebestemming om een kleurtje op te doen.

Betaalbaar

Het wintersportvakantie in Andorra is per definitie als erg betaalbaar, maar ook zeker in Grandvalira zullen de prijzen erg laag liggen. Dat is zeker het geval in vergelijking met de bekendere skibestemmingen in Oostenrijk en Zwitserland. Het kan erg druk worden in dit skigebied, het is daarom slim om buiten de vakantieperiodes te reizen.

grandvalira

Sneeuwhoogte / Weerbericht