Griekenland is in onze gedachten het land van de zon, de zee en het strand. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wat dacht je van een wintersport vakantie in dit zonnige en bijzondere vakantieland. Sla deze vakantie de populaire bestemmingen als Kreta en Rhodos even over en kies voor een wintersportbestemming in Griekenland. Hoe gek het ook in de oren klinkt, Griekenland beschikt over enkele skioorden, waar jij heerlijk kan genieten van de verse sneeuw.

Skiresorts in Griekenland

Griekenland beschikt over zes skiresorts, waar jij kan gaan skiën of snowboarden. In het Noorden van het land liggen de skioorden Parnassos, Kalavrita, Vasslittsa en, Kalmaktsalan en Malnalo. De bergen waar de sneeuw te vinden zijn, dat zijn de Mt. Parnassos berg, de Mt. Helmos Berg en het Pindos gebergte.

Griekse keuken

Er kan dan ook gelijk heerlijk genoten worden van de lekkerste Griekse hapjes en drankjes. Denk bijvoorbeeld aan een voortreffelijke Gyros. Wat wil je nu nog meer, na een dagje wintersporten.

Goedkope wintersport

De skidorpen in Griekenland zitten vol met kleine winkeltjes die wintersport spullen verhuren. De prijzen liggen bij deze zaakjes een stuk lager, maar er zijn meer punten waarop bespaart kan worden. Vooral de skipassen zijn goedkoop, zeker in vergelijking met de bekendere skilanden in Europa. Daarnaast zijn de pistes van een goede kwaliteit. Een lekker hapje eten in een restaurant is ook erg betaalbaar en een echte aanrader.

Reizen naar Griekenland

Griekenland is zeker bereikbaar met de auto, maar het is nog een flinke afstand. Steeds vaker gaan de mensen met de trein of bus naar dit wintersportland, toch is de snelste manier nog altijd met het vliegtuig en ook dat hoeft zeker niet zo prijzig te zijn.

greece

Wintersportbestemmingen in Griekenland:

Chelmos – Kalavrita
Kaimaktsalan