Een wintersportvakantie boeken kan naar één van de bekendere skilanden, zoals bijvoorbeeld Zwitserland. Het wintersportdorp Gstaad is een typisch voorbeeld van een chique en dure Zwitserse vakantiebestemming. Het is niet voor niets, dat de bekende sterren en koninklijke hoogheden dit dorp verkiezen als wintersportbestemming.

De allure van Gstaad is direct te merken bij aankomst. Dit skidorp beschikt over diverse sterrenhotels en luxe faciliteiten. Daarnaast kunnen de wintersporters in Gstaad gebruik maken van maar liefst zes verschillende skigebieden, welke gemakkelijk te bereiken zijn.

Gstaad is geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende wintersportactiviteiten te vinden, zo kunnen langlaufers genieten van kilometers aan loipes. Wandelaars kunnen een geweldige natuurrijke route afleggen, er staat voor ruim tweehonderd kilometer aan wandelpaden klaar. Maar met name de skiërs en snowboarders kunnen echt alle kanten op in Gstaad.

Skischolen in Gstaad

De wintersporters kunnen in Gstaad bij drie verschillende skischolen lessen volgen in skiën of snowboarden. Bij deze grote skischolen zijn meer dan 350 instructeurs actief, daarnaast beschikt elke school over een eigen oefenweide. Het is mogelijk om lessen te volgen bij een Nederlandse leraar. Vijf dagen les kost rond de 277 euro, snowboard lessen kosten 237 euro voor vijftien uur.

Après-ski

De après-ski in het mooie skidorp Gstaad is berucht, vanwege de grote keuze aan faciliteiten. De bezoekers kunnen namelijk terecht bij één van de 25 barretjes, zeven cafés, vier discotheken en vijf pianobars. Wie het leuk zal vinden om een klein gokje te wagen kunnen terecht bij het casino!

Skipistes in Gstaad

Gstaad beschikt over 128 kilometer aan blauwe skipistes, 59 kilometer aan rode skipistes en 33 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan 22 sleepliften, 17 stoeltjesliften en 14 gondels klaar voor de wintersporters in Gstaad.

Sneeuwhoogte / Weerbericht