In het prachtige Oostenrijk is het skidorp Hart te vinden. Deze kleine gemeente kent bijna twaalfhonderd inwoners en is onderdeel van een vijftal dorpen. De andere dorpen die tot deze gemeente behoren zijn Heffenstein, Haselbach, Kohlstatt en Holdernach.

Hart is gelegen aan het Zittertal en kent sneeuwzekerheid, daarnaast is een lekker zonnetje ook bijna een garantie. Er zijn verschillende skigebieden gemakkelijk te bereiken vanuit Hart, hiervoor staat tijdens het seizoen altijd een gratis skibus kaar. In totaal kunnen de wintersporters gebruik maken van bijna honderdzeventig kilometer aan skipistes.

Skipistes in Hart

Het skigebied van Hart kent 34 kilometer aan blauwe skipistes, 47 kilometer aan rode skipistes, dertien kilometer aan zwarte skipistes en dertien kilometer aan skiroutes. Er staan 22 sleepliften, veertien stoeltjesliften en acht gondels klaar voor de wintersporters in Hart.

Skischolen in Hart

De bezoekers van het skidorp Hart kunnen gebruik maken van het skigebied Zittertal. Dit grote en bekende skigebied beschikt over een drietal skischolen, waarvan TOPprivate het voordeligste is. Een les van twee uurtjes kost slechts 24 euro, terwijl een privéles van een dag maar 84 euro kost. Dit zijn behoorlijk lage prijzen in vergelijking met de meeste andere Oostenrijkse skischolen.

Activiteiten

Hart staat voornamelijk bekend om zijn natuurrijke omgeving en bruisende après-ski. Wil jij meer over de omgeving te weten komen, ga dan naar het museum Fügen. Als je jezelf even goed wilt verwennen, kom dan tot rust in het grote wellnesscentra.

Sneeuwhoogte / Weerbericht