Het Oostenrijkse skidorp Haus im Ennstal ligt gelegen in de prachtige regio Dachstein-Tauern. Haus im Ennstal staat voornamelijk bekend om zijn lange kabelbanen en bekende Schladminger bergen. In totaal zijn er meer dan veertig kabelbanen te vinden in dit gebied. Met ruim honderd kilometers aan skipistes is het dan ook een populaire wintersportbestemming.

Haus im Ennstal is een veelzijdig skidorp, waar het de gemiddelde wintersporter aan helemaal niets zal ontbreken. Ook de langlaufers kunnen volop genieten met tientallen kilometers aan loipes. Maak ook gelijk een tocht in een arreslee en ontdek het indrukwekkende natuurgebied rondom Haus im Ennstal.

Skipistes in Haus im Ennstal

Haus im Ennstal beschikt over 78 kilometer aan blauwe skipistes, 101 kilometer aan rode skipistes, 12 kilometer aan zwarte skipistes en vijf kilometer aan skiroutes. Er staan 39 sleepliften, 26 stoeltjesliften en 12 gondels klaar in Haus im Ennstal.

Skischolen in Haus im Ennstal

Het skidorp Haus im Ennstal beschikt over twee verschillende skischolen, hier kan zowel de beginnende als de wat meer ervaren wintersporter terecht. Een groepsles van een dag kost rond de vijftig euro. Een privéles kan geboekt worden vanaf 195 euro per dag, bij elke bijkomende persoon zal er dertig euro bovenop komen.

Activiteiten

In Haus im Ennstal zijn twee musea te vinden, beslist een aanrader voor de echte cultuurliefhebbers. In het Dekanatsmuseum kom jij meer te weten over de geschiedenis van dit dorp. Ben jij meer een doener, maak dan een onvergetelijke paardensleetocht of ga gezellig Nordic Walking doen.

Après-ski in Haus im Ennstal

Het is in Haus im Ennstal mogelijk om te genieten van de après-ski, maar dit is redelijk kleinschalig gehouden. De meeste bezoekers genieten in de avonduurtjes van een diner in één van de vele restaurants.

Sneeuwhoogte / Weerbericht