Het wintersportdorp Heiligenblut is één van de mooiste vakantiebestemmingen van Oostenrijk. Er kan genoten worden van een indrukwekkend uitzicht, de gezelligheid en vriendelijke plaatselijke bevolking. Het dorp beschikt over een groot aantal kilometers aan pistes, maar echte massatoerisme kennen ze hier nog niet. Hierdoor zijn er dan ook weinig wachtrijen te vinden voor de skiliften.

Heiligenblut kent sneeuwzekerheid en ligt op een hoogte van ruim 2600 meter. In totaal liggen er meer dan zestig kilometer aan skipistes in de nabij gelegen skigebieden, welke geschikt zijn voor zowel jong als oud.

Skipistes in Heiligenblut

Heiligenblut beschikt over twintig kilometer aan blauwe skipistes, 34 kilometer aan rode skipistes en een kilometer aan zwarte skipistes. Deze pistes kunnen bereikt worden met behulp van zeven sleepliften, een stoeltjeslift en vier gondels.

Skischolen in Heiligenblut

Het skigebied van Heiligenblut heeft veel in petto voor zijn bezoekers, waaronder een tweetal skischolen. De prijzen liggen in verhouding met de andere Oostenrijkse skigebieden redelijk laag. Een groepsles kost slechts veertig euro per dag, terwijl een dagje privéles al geboekt kan worden voor honderdvijftig euro. Voor een les snowboarden kost maar dertig euro voor twee uren.

Après-ski

Het skidorp Heiligenblut is geen feestlocatie, voor de après-ski hoef je hier niet aan te kloppen. Wel is er een geruime keuze aan restaurants in het oord te vinden, wat natuurlijk ook een fijne afsluiter van de dag kan zijn.

Sneeuwhoogte / Weerbericht