In het prachtige Beieren is het Duitse skigebied Hörnergruppe te vinden. Dit redelijk grote wintersportgebied beschikt over ongeveer tachtig kilometer aan skipistes, welke zijn onderverdeeld in diverse deelgebieden. Zo horen ook de nabijgelegen dorpen Fischen, Balderschwang, Bolsterlang, Ofterschwang en Obermaiselstein tot dit skigebied.

De skipassen die verkrijgbaar zijn kunnen dan ook gebruik worden bij alle skiliften in deze regio. Het is een rustig skidorp, waar bijvoorbeeld ook geen bruisende après-ski te vinden zal zijn.

Gezinnen met kinderen

Reis jij deze winter met de kinderen naar dit skigebied, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Balderschwang. Dit skigebied van om en nabij de dertig kilometer kent sneeuwzekerheid en is met name erg rustig gelegen.

Pistes in Hörnergruppe

Hörnergruppe beschikt over dertig kilometer aan blauwe pistes, meer dan dertig kilometer aan rode pistes en elf kilometer aan zwarte pistes. Het skiseizoen start hier eind december en duurt tot april. Er zijn in Hörnergruppe vijf gondelliften, acht stoeltjesliften en negentien sleepliften beschikbaar.

Sneeuwhoogte / Weerbericht