In de Alpen zijn diverse populaire wintersportgebieden te vinden, maar het skioord Ischgl behoort zeker tot de populairste. Ischgl is voornamelijk bekend vanwege zijn zeer uitbundige après-ski mogelijkheden. Vooral de wat rijkere vakantiegangers kiezen voor een wintersport vakantie in Ischgl, er komen dan ook grote groepen Russen naar dit skigebied. Ischgl is dan ook zeker niet geschikt voor een budgetvakantie, alles is wat duurder. De prijzen van de skipassen, accommodaties en dagelijkse boodschappen liggen wat hoger dan in de nabijgelegen Oostenrijkse skigebieden.

Maar voor het geld krijg je zeker wat, Ischgl kent een zeer uitdagend en prachtige skigebied. Daarnaast is de après-ski nergens zo levendig als hier. Elk jaar wordt het seizoen geopend met een concert bovenop de pistes, hier treden jaarlijks wereldberoemde artiesten op. Het is ook nog eens mogelijk om over de grens van Zwitserland te skiën, een bijzonder uitstapje voor jong en oud.

Skipistes in Ischgl

Ischgl beschikt over 47 kilometer aan blauwe skipistes, 142 kilometer aan rode skipistes, 34 kilometer aan zwarte skipistes en vijftien kilometer aan uitdagende skiroutes. Daarnaast staan er elf sleepliften, 25 stoeltjesliften en zeven gondels klaar voor de bezoekers in Ischgl.

Trendy skigebied

Ischgl heeft een bepaald karakter opgebouwd, het is een trendy skioord met alles erop en eraan. Er zijn in dit skidorp dan ook veel discotheken, nachtclubs en barretjes te vinden waar het nog lang onrustig zal blijven. Nergens in Oostenrijk kan jij zo goed de ware après-ski beleven als in Ischgl. Daartegenover staat wel dat de prijzen hoger zullen zijn, het is maar net of jij dat ervoor over hebt.

Het centrum is altijd gezellig en redelijk druk. De dorpsstraat is autovrij en is goed gevuld met diverse restaurants, cafés en winkels. Een speciale tunnel verbindt de twee delen van Ischgl aan elkaar.

Populair skigebied

Ischgl is bij uitstek één van de best bezochte wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Aan de rand van het skidorp zijn diverse parkeerplaatsen te vinden, welke in het hoogseizoen dagelijks helemaal vol staan. Er komen naar dit gebied zowel toeristen uit het buitenland als dagjesmensen uit Oostenrijk zelf.

Sneeuwhoogte / Weerbericht