De Alpenlanden zijn razend populair onder de wintersporters, maar misschien wil jij dit jaar wel eens wat anders. Dan raden wij een wintersportvakantie naar Italië aan. Toegegeven, het zal niet het eerste wintersportland zijn dat bij je op zal komen. Maar de Italiaanse Alpen hebben veel in petto, het wordt niet voor niets ‘de zonnige zijde van de Alpen’ genoemd.

In de Italiaanse bergen zijn zeer bekende skigebieden te vinden, dan moet gedacht worden aan Val Gardena, Val di Sole en Val di Fassa. Daarnaast kent Italië een zeer gastvrije bevolking en kan er genoten worden van de heerlijke en indrukwekkende Italiaanse keuken. Een wintersportvakantie naar Italië is ten alle tijden een geweldige keuze, eentje om nooit meer te vergeten.

Zonnige wintersportvakantie

De Italiaanse skigebieden kennen een zeer groot voordeel, dat komt omdat het gebied aan de zuidzijde van de Alpen ligt. Hierdoor zal er bijna nooit een noordenwind voorkomen en kan er rekening worden gehouden met minimaal zeven uur zon per dag.

Sneeuwzekerheid in Italië

Wintersporten in Italië zal bij sommige mensen wel de nodige vragen oproepen, is het wel koud genoeg en ligt er überhaupt wel sneeuw? Het antwoord daarop is ‘ja’! Italië kent namelijk sneeuwzekerheid en de condities van de pistes zijn zelfs optimaal. Elke winter valt er enorm veel sneeuw op de Italiaanse bergen en jij kan daar als wintersporter gebruik van maken. Daarnaast kan er genoten worden van een blauwe hemel en een lekker zonnetje op je gezicht.

Après-ski in Italië

De wintersporter die elke dag na vier uur wilt feesten op schlagermuziek, die kan beter een andere vakantiebestemming kiezen dan Italië. De après-ski ziet er in dit land net wat anders uit. Hier gaan de wintersporters namelijk tafelen met flessen Italiaanse wijn en heerlijke hapjes. Vanzelfsprekend zijn er ook wintersportdorpen waar de bezoeker in de avond uurtjes nog een discotheek of bar kan bezoeken.

Accommodaties in Italië

Qua accommodaties hoef jij je geen enkele zorgen te maken in Italië. Alle wintersportbestemmingen beschikken over een ruime keuze aan chalets, pensions en luxe hotels. In sommige skidorpen liggen de accommodaties zelfs direct aan de skipistes, wat natuurlijk erg fijn zal zijn. Voor een korte vakantie raden wij een pension zeker aan!

italie

Wintersportdorpen in Italië:

Alleghe
Alta Badia
Arabba
Bardonnechia
Breuil-Cervinia
Brixen
Bormio
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Kronplatz
Meransen
Rocca Pietore
Seiseralm
Val di Fassa