Japan is natuurlijk een immens groot land en dit is ook zeker te zien aan het aantal wintersportgebieden die in het land te vinden zijn. Als je op wintersportvakantie naar Japan wilt, dan heb je de keuze uit maar liefst 606 skigebieden. Enkele bekende skigebieden in het land zijn Appi en Furano. De skigebieden in Japan worden bijzonder goed gewaardeerd door wintersportliefhebbers, namelijk met 3,9 sterren uit 5.

Wat mag je verwachten van de wintersportgebieden in Japan?

Het hoogteverschil in de wintersportgebieden is maximaal 1225 meter. De hoogte is minimaal 9 meter en maximaal 2307 meter. In totaal is er in het land meer dan 2100 kilometer aan piste te vinden. De grootste wintersportgebieden van Japan hebben rond de 100 kilometer aan pistes. Er zijn maximaal 58 liften in een skigebied te vinden. De prijzen van skipassen kunnen zo goedkoop zijn als € 5,49, maar kunnen ook bizar hoog oplopen in de meest luxe skigebieden, namelijk tot wel € 4000,-.

Verse sneeuw in Japan

De winters in Japan duren erg lang en kennen een gemiddelde van twintig meter sneeuw per seizoen. Hierdoor kan jij in dit Aziatische wintersportland altijd genieten van verse sneeuw en een goede kwaliteit pistes. De ligging van de skidorpen is redelijk laag, maar de natuurrijke omgeving maakt veel goed.

Kleinschalig

In vergelijking met de skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk zijn die in Japan een stuk kleinschaliger. Alle skigebieden zijn wat compacter, maar des te gezelliger en knus. De vriendelijke sfeer laat elke bezoeker zich thuis voelen. Door de kleinschaligheid zijn deze gebieden ook populair onder gezinnen met kinderen.

Japanse keuken

De Japanse keuken is wereldwijd bekend en ook in Nederland zijn deze lekkernijen verkrijgbaar. Geniet van verse sashimi, de beste yakitori en de verfijnde sushi. In de middag is een heerlijk miso soepje ook zeker een aanrader!

japanski

Skidorpen in Japan:

Appi
Furano