Kies dit jaar voor een wintersportvakantie in Canada en bezoek de Rocky Mountains. Hier ligt het bekende wintersportdorp Jasper, een dorpje dat alles zal bieden wat jij verwacht. Geniet van een prachtig uitzicht over de bergtoppen, maak een tocht door de bossen, neem een kijkje bij de blauwe bergmeren en ontdek het Jasper National Park. Verwacht in Jasper geen losgeslagen après-ski feestjes, maar rust en kalmte. Wil jij meer te weten komen over dit Canadese dorp, ga dan naar het Jasper Yellowhead Museum.

Jasper is een redelijk groot skigebied, waar alle mogelijke faciliteiten te vinden zijn voor de wintersporters. Boek een mooie accommodatie, ga winkelen, eet een hapje in het restaurant en drink aan het einde van de dag nog een drankje in de bar. Voor de kinderen is een uitstapje naar de Jasper Tramway ook een aanrader, dit is de langste kabelbaan van heel Canada.

Noorderlicht

In het skidorp Jasper hebben de bezoekers een kans om iets zeer speciaals mee te maken. Los van de geweldige pistes, is het ook de ultieme locatie om het Noorderlicht in actie te zien. Jasper staat namelijk bekend als een zogenaamde ‘Dark Sky Preserve’, oftewel een geweldige plek om de sterren te kunnen bewonderen. Wij raden alle vakantiegangers aan om deze activiteit te ondernemen.

Skipistes in Jasper

Jasper beschikt over dertig kilometer aan blauwe skipistes, dertig kilometer aan rode skipistes en veertig kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van zeven verschillende stoeltjesliften in Jasper.

Sneeuwhoogte / Weerbericht