Wintersporten in Griekenland klinkt gek in de oren, maar het is werkelijkheid. Boek een wintersportvakantie naar het skioord Kaimaktsalan, gelegen nabij Mt. Voras. Dit wintersportgebied grenst aan Macedonië in het noorden van het land. Hoewel Griekenland bekend staat op de zon, zee en strand, kan er wel degelijk genoten worden van winters weer. Kaimaktsalan kent niet voor niets de bijnaam ‘Mykonos van de winter’.

Historische plaatsen

Kaimaktsalan is zeer bijzonder, dat komt door de ligging. Vanuit Mt. Voras is het mogelijk om historisch plaatsen te bezoeken of naar archeologische opgravingen te kijken. Het is dan ook zeker een aanrader om een excursie te boeken, zodat er ook genoten kan worden van de omgeving en wat het land te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld naar Pellos, de oude hoofdstad van het Macedonische rijk. En als kers op taart, raden wij een bezoek aan de watervallen van Edessa aan.

Pistes in Kaimaktsalan

Het wintersportgebied Kaimaktsalan kent vier blauwe pistes, vier rode pistes en drie groene pistes. Ben jij meer van het langlaufen? Geen probleem, er staan ook twee langlauf loipes klaar voor de wintersporters.

griekenland