Het Zwitserse skidorp Kandersteg ligt op een hoogte van twaalfhonderd meter. Het gaat om een klein skigebied, wat voornamelijk geschikt is voor beginnende wintersporters. Er is voor slechts tien kilometer aan skipistes te vinden, maar de langlaufers kunnen hun borst natmaken met 75 kilometer aan loipes. Daarnaast staat er ook dertig kilometer aan wandelroutes klaar voor de wandelaars in Kandersteg.

Kandersteg is een rustig skidorp, waar men voornamelijk voor het prachtige landschap en de oogverblindende natuur naartoe komt. Het is ook zeker een aanrader om tijdens een vakantie in Kandersteg de omgeving te gaan verkennen, bijvoorbeeld een uitstapje naar de Blausee.

Skischool in Kandersteg

In het skidorp Kandersteg kunnen de wintersporters terecht bij één skischool, waar overigens wel meer dan vijftien instructeurs werkzaam zijn. Voor een bedrag van negentig euro kan er een lespakket van vijf lesdagen worden geboekt. Wil jij liever leren langlaufen, dan betaal je rond de dertig euro meer voor vijftien lesuren.

Après-ski

Kandersteg heeft de bezoekers veel te bieden, waaronder 25 verschillende restaurants. Een drankje drinken kan het beste in één van de vijf barretjes, twee pubs, twee cafés of in de discotheek. Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan het volksmuseum, zodat jij meer te weten komt over de omgeving en zijn geschiedenis.

Skipistes in Kandersteg

Kandersteg beschikt over zes kilometer aan blauwe skipistes en vier kilometer aan rode skipistes. Deze pistes kunnen bereikt worden met behulp van vier sleepliften en twee gondels.

Sneeuwhoogte / Weerbericht