Turkije is een fantastische zonbestemming, maar ook als wintersportbestemming wordt het land steeds populairder. Er zijn dan ook diverse prachtig ingerichte skigebieden te vinden. Je kan je bijvoorbeeld uitstekend vermaken in wintersportgebied Kartalkaya. Er zijn meerdere horecagelegenheden in dit ruime skigebied te vinden, waardoor je je er zeker de hele dag goed kan vermaken. Er is voldoende gelegenheid om lekker op te warmen en te genieten van een hapje en een drankje.

Een mooi wintersportgebied voor beginners en gevorderden

Wintersportgebied Kartalkaya, voluit Dorukkaya – Bolu – Kartalkaya, is te vinden in de Zwarte Zee streek van Turkije. Op een hoogte van een kleine 19590 meter tot maar liefst 2500 meter is dit skigebied te vinden, dat voorzien is van 20 kilometer pistes. De maximale afdaling is 552 meter in hoogte. Je kan in dit wintersportgebied gebruik maken van acht verschillende skiliften. Er zijn pistes die uitstekend zijn voor beginners en kinderen, maar ook voor wie een uitdaging zoekt is wintersportgebied Kartalkaya een goede optie.

Skifaciliteiten

Kartalkaya beschikt over dertig kilometer aan pistes en is daardoor erg overzichtelijk. Vooral het snowpark van dit skigebied is erg goed, deze wordt dan ook optimaal onderhouden door enkele Oostenrijkers. De accommodaties liggen onderin het gebied.

Pistes in Kartalkaya

Kartalkaya beschikt over twintig kilometer aan blauwe pistes, zeven kilometer aan rode pistes en drie kilometer aan zwarte skipistes. De bezoekers kunnen gebruik maken van twee stoeltjesliften en negen sleepliften.

kartal