Klosters bestaat uit twee verschillende dorpjes, dat zijn Klosters-Platz en Klosters-Dorf. In de twaalfde eeuw werd dit dorp gecreëerd door enkele monniken, maar tegenwoordig bestaat het dorp uit één geheel. Het is een pittoresk dorp dat nog zijn oude charmes kent, een groot voordeel als je het ons vraagt.

Klosters is de ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van 341 kilometer aan skipistes en dat is natuurlijk zeer de moeite waard.

Skischolen in Klosters

Het is Klosters heel goed mogelijk om lessen te volgen bij de drie skischolen, welke allen beschikking over een oefenweide. Een cursus van vijf dagen kost 184 euro, dat geldt voor zowel lessen in langlaufen, skiën als snowboarden.

Après-ski

Dat het skidorp Klosters erg grootschalig is zal direct opvallen. Het dorp beschikt over maar liefst 180 restaurants, waar ten alle tijden een hapje kan worden gegeten. Wil jij liever een drankje drinken in een feestelijke omgeving, bezoek dan één van de tien cafés of 43 barretjes. Daarnaast zijn er in Klosters ook zeven discotheken en een casino te vinden.

Skipistes in Klosters

Klosters beschikt over 67 kilometer aan blauwe skipistes, bijna 140 kilometer aan rode skipistes, ruim 75 kilometer aan zwarte skipistes en 29 kilometer aan skiroutes. De wintersporters worden de piste op geholpen met 27 sleepliften, twaalf stoeltjesliften, twaalf gondels en twee tandradbanen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht