Reis dit skiseizoen af naar het Sloveense skigebied Kranjska Gora en geniet van een prachtige vakantie. Dit gebied ligt in Gorenjska, dichtbij de Italiaanse en Oostenrijkse grens. Kranjska Gora kent een rijke geschiedenis, het was namelijk het eerste skigebied in dit land dat skiliften verkreeg. Met de auto kan er gemakkelijk worden afgereisd naar Kranjska Gora, aangezien dit gebied vlakbij de snelweg ligt. Elk jaar worden er hier ook FIS evenementen georganiseerd, wat heeft bijgedragen aan de bekendheid.

Faciliteiten voor elk niveau

In totaal ligt er in Kranjska Gora voor twintig kilometer aan skipistes, deze zijn geschikt voor zowel de beginnende als ervaren wintersporter. De beginners kunnen het beste terecht in Gozd Martuljek en Kranjska Gora, terwijl de ervaren skier meer uitdagende gedeeltes zal vinden bij Podkoren.

Langlaufers hebben de beschikking over een groot gebied met loipes, vanaf een hoogte van achthonderd meter tot ruim twaalfhonderd meter.

Pistes in Kranjska Gora

In het skigebied Kranjska Gora kunnen de bezoekers gebruik maken van tien kilometer aan blauwe pistes, acht kilometer aan rode pistes en twee kilometer aan zwarte pistes. Het seizoen start begin december en duurt tot begin april. Er staan zes sleepliften en twaalf stoeltjesliften in dit Sloveense skigebied.

Sneeuwhoogte / Weerbericht