In de Noordelijke Franse Alpen ligt de prachtige regio Paradiski, hier is het bekende skigebied La Plagne te vinden. Dit Franse skigebied kent 225 kilometer aan piste, geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren skiër of snowboarder. De wintersporters kunnen in La Plagne gebruik maken van 94 skiliften. De minimale hoogte in La Plagne ligt op 1250 meter, de maximale hoogte ligt op 3250 meter.

Pistes in La Plagne

La Plagne is een redelijk groot skigebied, waar gebruik kan worden gemaakt van 225 kilometer aan pistes. De beginnende wintersporter kan zich prima vermaken op 139 kilometer aan blauwe pistes, maar er staat ook nog 59 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes klaar. De prijzen van een skipas zijn relatief hoog, maar staan in verhouding met de skigebieden in de omgeving. Volwassen betalen voor een skipas 50 euro, de kinderen betalen 39 euro.

Franse Alpen

De Franse Alpen zijn voor menig Nederlandse wintersporter elk jaar opnieuw de vakantiebestemming. Dat is niet voor niets, wat de Franse skigebieden staan bekend om hun geweldige pistes, gezelligheid en mooie accommodaties. Het skigebied van La Plagne is verbonden door de zogenaamde ‘Vanoise Express’ met Les Arcs. Deze twee dorpen maken samen gebruik van de skipistes van Paradiski. La Plagne kent dan ook zes skistations en vier dorpen. In elk dorp is er een goede skischool te vinden en voor de echte kleintjes is er altijd nog kinderland.

Eenvoudig skigebied

Het skigebied La Plagne mag als vrij simpel worden gezien. Er zijn hier dan ook voor het overgrote deel blauwe skipistes en rode skipistes te vinden, echte steile stukken ontbreken. Het is dan ook een ideale vakantiebestemming voor de beginnende wintersporter. Wil je meer uitdaging? Dan is het raadzaam om eens een bezoekje te brengen aan het nabijgelegen Les Arcs.

Autoreis naar La Plagne

Het is zeker mogelijk om per auto naar La Plagne af te reizen. De afstand is ongeveer 1100 kilometer en het grootste gedeelte kan over de snelweg worden afgelegd. Er dient rekening gehouden te worden met de tolwegen, de totale kosten hiervoor bedraagt ongeveer 45 euro.

Lage prijzen

Voor een Frans skigebied liggen de prijzen redelijk laag in La Plagne. Een skipas is wel duur, ongeveer driehonderd euro per persoon voor zes dagen. Maar daarvoor krijg je erg veel terug. Met name de appartementen en chalets zijn in verhouding erg betaalbaar.

Avondje uit in La Plagne

Naast het wintersporten wilt de vakantieganger ook goed tot rust komen tijdens een vakantie. In La Plagne kunnen de bezoekers dan ook een avondje uitgaan. In dit skidorp zijn ruim honderd verschillende restaurants te vinden, maar ook gezellige barretjes en cafés.

france3

Sneeuwhoogte / Weerbericht