Kies deze keer voor een wintersport vakantie in het prachtige Frankrijk en reis af naar La Rosière. Dit skidorp ligt nabij Savoie, aan de grens van Italië. Het dichtstbijzijnde skigebied kent ongeveer zeventig kilometer aan skipistes, maar het is ook mogelijk om de grens over te gaan. Ga in dat geval naar het skigebied La Thuile in Italie, waar gebruik kan worden gemaakt van om en nabij de zestig kilometer aan skipistes. Langlaufers komen ook goed tot hun recht in La Rosière, waar ruim twaalf kilometer aan loipe ligt.

Skischolen in La Rosière

Het skigebied La Rosière beschikt over vijf skischolen, waar om en nabij de negentig instructeurs actief zijn. Deze skischolen beschikken over een eigen oefenweide en lessen bij een Nederlandse leraar zijn mogelijk. Voor een bedrag van 140 euro kan jij zes dagen les volgen op de ski’s of het snowboard.

Après-ski

Voor de liefhebbers van de après-ski is er meer dan voldoende te beleven in La Rosière. Zo kan jij één van de dertien barretjes, dertien cafés, twee discotheken of tea room bezoeken. Het is ook mogelijk om een filmpje te pakken bij de lokale bioscoop of om een hapje te eten bij één van de veertien restaurants.

Skipistes in La Rosière

Het Franse La Rosière beschikt over vijftig kilometer aan blauwe skipistes, ruim tachtig kilometer aan rode skipistes en meer dan twintig kilometer aan zwarte skipistes. Er wachten achttien sleepliften, achttien stoeltjesliften en twee gondels op de vakantiegangers in La Rosière.

Sneeuwhoogte / Weerbericht