Het is maar op een paar uurtjes rijden en dan ben jij al in het wintersportland Zwitserland. Nergens op aarde kan zo genoten worden van de geweldige sneeuwcondities en de vriendelijke bevolking als in dit land. Reis af naar Surselva in de provincie Graubunden. Hier is het bekende skigebied Laax/Flims/Falera te vinden. Laax/Flims/Falera beschikt over 180 kilometer aan pistes, plus nog eens een mooie 44 kilometer aan skiroute. Deze pistes zijn geschikt voor skiën en snowboarden.

De wintersporters kunnen in Laax/Flims/Falera gebruik maken van 28 skiliften. De minimale hoogte in Laax/Flims/Falera ligt op 1100 meter, de maximale hoogte ligt op 3018 meter. Daarnaast wachten er nog vier snowparks en een halfpipe op de vakantiegangers te wachten.

Skischolen in Laax

Het skidorp Laax beschikt over vier skischolen, waarbij er meer dan vierhonderd instructeurs voor de bezoekers klaarstaan. Het is mogelijk om lessen in het Nederlands te volgen en alle skischolen beschikken over een oefenweide. Voor een bedrag van rond de 180 euro kan jij drie dagen les volgen op de ski’s, voor snowboard lessen dient er nog tien euro meer betaald te worden. Een dagje les krijgen in langlaufen kost slechts 23 euro.

Après-ski

Het centrum van Laax is niet heel erg groot, zo zijn er vijf cafés, een pub, een bar en een wijnbar in het dorp te vinden. Ga jij liever uit eten, kies dan uit één van de vijf restaurants.

Pistes in Laax/Flims/Falera

Laax/Flims/Falera kent 64 kilometer aan blauwe pistes, 70 kilometer aan rode pistes en 46 kilometer aan zwarte pistes. Volwassenen betalen 70 euro voor een skipas, jongeren 47 euro en kinderen 23 euro.

Sneeuwhoogte / Weerbericht