Steeds meer Nederlandse wintersporters keren hun rug richting de Alpen en reizen af naar Canada. Niet gek ook, Canada heeft veel te bieden en kent geen massatoerisme. Een zeer bekend skigebied is Lake Louise, dit gebied ligt in Banff-Lake Louise. Er kan hier gebruik worden gemaakt van 139 kilometer aan pistes, zowel geschikt voor de skiërs als de snowboarders. Lake Louise kent een totaal van zeven skiliften. De minimale hoogte in Lake Louise is 1646 meter, de maximale hoogte in deze Canadese plaats is 2637 meter.

Après-ski in Lake Louise

Het skidorpje Lake Louise is niet een typische après-ski vakantiebestemming. Er zijn in het dorp slechts vijf barretjes of cafés te vinden. Wel kan je heerlijk uit eten gaan in één van de elf restaurants en daar de dag op een leuke manier afsluiten.

Activiteiten

Wil je wel een keer wat anders doen dan skiën of snowboarden? Kies dan uit één van de vele activiteiten in Lake Louise. Ga rodelen, stap op een sneeuwscooter of een hondenslee. Het is ook mogelijk om te gaan schaatsen, wandelen of te gaan snowraften. Als je liever verwend wordt, dan is een bezoek aan de openbare sauna of zonnebank een aanrader.

Pistes in Lake Louise

Voor de beginnende wintersporter staat 35 kilometer aan blauwe pistes klaar, daarnaast ook nog 62 kilometers aan rode pistes en 42 kilometer aan zwarte pistes. De prijzen van de skipassen zijn redelijk hoog. De prijs voor volwassenen is 64 euro, jongeren betalen 49 euro en kinderen 24 euro.

lake louise

Sneeuwhoogte / Weerbericht