In een ver verleden was Lenzerheide nog een kalm en klein dorp, maar daar kwam vanaf 1936 verandering in. In dat jaar werd de allereerste skilift gebouwd in dit gebied en vanaf dat moment ging het snel. Vandaag de dag is Lenzerheide een populaire vakantiebestemming onder de wintersporters en zijn er enorm veel faciliteiten en accommodaties te vinden.

Lenzerheide ligt op een hoogte van bijna 1500 meter en kent sneeuwzekerheid. Het is een van de meest pittoreske en authentieke skidorpen van Zwitserland. Het is mogelijk om een appartement te huren in Lenzerheide, maar er zijn ook meerdere luxueuze hotels te vinden.

Skischolen in Lenzerheide

In het skidorp Lenzerheide zijn acht skischolen te vinden, waar in totaal 180 instructeurs in dienst zijn. Het is een mogelijkheid om lessen bij een Nederlandse leraar te volgen. Een skicursus van vijf dagen kost al snel 190 euro. Drie dagen les krijgen in langlaufen zal 62 euro bedragen.

Après-ski

In Lenzerheide kan de wintersporter kiezen uit maar liefst 45 verschillende restaurants. Daarnaast zijn er nog 27 barretjes, tien cafés, twee wijnbars en twee discotheken in het skioord te vinden.

Skipistes in Lenzerheide

Lenzerheide kent ruim 110 kilometer aan blauwe skipistes, 87 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes. Er staan 17 sleepliften, 18 stoeltjesliften en 7 gondels klaar in Lenzerheide.

Sneeuwhoogte / Weerbericht