De Noordelijke Franse Alpen zijn razend populair onder de wintersporters, dat komt mede door de brede keuze aan geweldige skigebieden. Zeker in de regio van Paradiski zijn veel mooie wintersport gebieden te vinden, waaronder dus het bekende Les Arcs. Dit Franse skigebied kent ruim 193 kilometer aan pistes, geschikt voor de skiërs en snowboarders onder ons. Daarnaast staan er in Les Arcs nog 54 skiliften klaar voor de vakantiegangers. De minimale hoogte in Les Arcs ligt op 1200 meter, de maximale hoogte ligt op 3226 meter.

Skischolen in Les Arcs

Het skigebied Les Arcs is één van de grootste in Frankrijk, dat is ook te merken aan het aantal skischolen. De bezoekers kunnen namelijk terecht bij acht verschillende skischolen, waar rond de vierhonderd instructeurs actief zijn. Vanzelfsprekend kan er ook les gevolgd worden bij een Nederlandse leraar. Voor een bedrag van 125 euro kan jij zes dagen les volgen.

Après-ski

Gasten kunnen een bezoek brengen aan één van de 45 barretjes, 20 cafés, vijf pianobars, tien pubs of vijf discotheken. Daarnaast is Les Arcs ook ruim zestig restaurants rijk!

Pistes in Les Arcs

Les Arcs kent ruim 193 kilometer aan skipistes, deze zijn onderverdeeld in blauwe pistes, rode pistes en zwarte pistes. Voor de beginners staat er 98,5 kilometer aan blauwe pistes klaar, maar ook nog 58 kilometer aan rode pistes en 36,5 kilometer aan zwarte pistes. De prijzen van een skipas zijn gelijk met andere in de buurt, volwassen betalen 50 euro en kinderen 39 euro.

france1

Sneeuwhoogte / Weerbericht