Het Zwitserse skidorp Les Diablerets behoort tot de oudste van het land. Er zijn zelfs geruchten dat Les Diablerets het aller oudste skidorp van Zwitserland is, hoewel deze eer nu is toebedeelt aan St. Moritz. Dit kalme en charmante dorp beschikt over een uniek karakter en is een aanrader voor elke wintersporter.

Het fijne van een wintersportvakantie in Les Diablerets is dat er gebruik kan worden gemaakt van twee verschillende skigebieden. Het gebied Meilleret is voornamelijk geschikt voor de ervaren wintersporter, terwijl Villars ook voor de beginners een perfecte bestemming is.

Skischool in Les Diablerets

Het skidorp Les Diablerets beschikt over één skischool, waar de bezoekers gebruik kunnen maken van de oefenweide. Het is mogelijk om bij een Nederlandse leraar les te volgen, wat alles net wat gemakkelijker zal maken. Vijf dagen les op de piste kost 150 euro, dat geldt voor zowel les in skiën als snowboarden.

Après-ski

In Les Diablerets kan er goed genoten worden van een gezellige après-ski. Ga hiervoor naar één van de vijf barretjes, achttien cafés, wijnbar of twee pubs. Het is ook mogelijk om helemaal los te gaan in de discotheek of om juist rustig een boekje te lezen in de lokale bibliotheek.

Skipistes in Les Diablerets

Les Diablerets beschikt over 86 kilometer aan blauwe skipistes, 59 kilometer aan rode skipistes en 25 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan 41 sleepliften, 17 stoeltjesliften, 10 gondels en een tandradbaan klaar voor de sporters in Les Diablerets.

Sneeuwhoogte / Weerbericht