Leukerbad is een Zwitserse skibestemming, wat grotendeels zijn populariteit heeft te danken aan de thermische bronnen. Veel toeristen komen naar Leukerbad om hier te genieten van de kuuroorden. In dit skidorp spreekt de lokale bevolking de Franse taal. Het dorp is in de laatste 200 jaar maar liefst drie keer opnieuw opgebouwd, aangezien het dorp driemaal is platgelegd door lawines.

Maar tegenwoordig hoeft de toerist zich geen zorgen meer te maken over lawines. Er zijn meerdere muren om het dorpje heen gebouwd, deze moeten de lawines tegenhouden en dat gebeurd dan ook met succes. Het is geen groot skidorp, maar er valt meer dan genoeg te beleven. Het is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

Skischolen in Leukerbad

Het skigebied van Leukerbad beschikt over twee skischolen, waarbij er meer dan vijftig instructeurs in dienst zijn en er gebruik kan worden gemaakt van een oefenweide. Voor vijf dagen les op de planken betaal je rond de 130 euro, deze prijs is ook van kracht bij lessen in snowboarden en langlaufen.

Après-ski

In het prachtige Leukerbad kan de wintersporter een drankje drinken in één van de vijf barretjes, vijf cafés, wijnbars of pianobars. Wil jij wat langer door? Ga dan naar de lokale discotheek of de altijd gezellige dancing.

Skipistes in Leukerbad

Leukerbad beschikt over vier kilometer aan blauwe skipistes, 25 kilometer aan rode skipistes en 21 kilometer aan zwarte skipistes. De vijf sleepliften, stoeltjeslift en drie gondels helpen de wintersporters de piste op in Leukerbad.

Sneeuwhoogte / Weerbericht