In de Zwitserse Waadtländeralpen ligt het plaatsje Leysin. Dit skidorp wordt getekend door zijn twee prachtige torens, welke boven alles uitsteken. De beginnende wintersporter zal zich direct op zijn plaats voelen in Leysin, simpelweg omdat er veel faciliteiten voor de startende skiër te vinden zijn. Maar ook de ervaren wintersporter komt goed tot zijn recht in Leysin, zo zijn er meerdere off-piste afdalingen te vinden.

Ook veel snowboarders verkiezen een wintersportvakantie in Leysin, vanwege het grote funpark en de diverse half-pipes. Een hapje en een drankje kan het beste worden verorbert in het prachtige panoramarestaurant.

Skischool in Leysin

Les krijgen op de pistes is mogelijk in Leysin, hiervoor kan jij terecht bij de lokale skischool. Deze enige skischool beschikt over een prachtige oefenweide en enkele Nederlandse instructeurs. Voor 150 euro kan jij zes dagen les krijgen op de ski’s, het snowboard of in langlaufen.

Après-ski

Voor een afzakkertje kan jij terecht bij één van de zes barretjes, veertien cafés of in de pub. Daarnaast zijn er ook nog zestien restaurants te vinden in Leysin. Bezoek ook één van de kunstgalerijen als daar jouw interesse ligt.

Skipistes in Leysin

Leysin beschikt over 83 kilometer aan blauwe skipistes, 43 kilometer aan rode skipistes en veertien kilometer aan zwarte skipistes. Er staan veertien skiliften, zeven stoeltjesliften, een gondel en een tandradbaan klaar in Leysin.

Sneeuwhoogte / Weerbericht