Liechtenstein is een dwergstaat met een totale oppervlakte van slechts 160 vierkante kilometer. Je zou dan misschien ook niet verwachten dat je hier prima op wintersportvakantie kunt, maar dit is zeker mogelijk. Het is niet zo dat je een keuze hebt uit een zee van wintersportgebieden. Er is maar één wintersportgebied te vinden in Liechtenstein, maar dit skigebied is zeker de moeite waard!

Wat mag je verwachten van het skigebied in Liechtenstein?

Het enige skigebied in Liechtenstein is Malbun. Dit skigebied heeft een hoogte tussen de 1600 en 2000 meter en daarmee een maximaal hoogteverschil van 400 meter. Er zijn in totaal 23 kilometers aan piste te vinden en er zijn 7 liften in het gebied aanwezig. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier goed uit de voeten. Het skigebied wordt door bezoekers gewaardeerd met 3,5 sterren uit 5, dus dit is bijzonder goed. De skipas heeft een vaste prijs van € 42,49 (augustus 2016).

Langlaufen

De sfeer in de dwergstaat Liechtenstein is zeer bijzonder te noemen, het is een klein maar erg soevereine staat. Alle skiliften in dit wintersportland zijn wachttijdvrij en dat komt de gehele belevenis ten goede. Naast het skiën en snowboarden is het in Liechtenstein ook mogelijk om te gaan langlaufen. Dit kan zowel met als zonder een begeleider. Een gids kan wel alles vertellen over de omgeving en de geschiedenis van het land.

Goedkoop winkelen in Liechtenstein

Naast de wintersporten is er nog veel meer te beleven in Liechtenstein. Breng een bezoek aan het historische wintersportmuseum, welke gevestigd is in Vaduz. Een andere leuke bezigheid is winkelen en dat kan onwijs goed in dit land. Dit komt grotendeels vanwege het feit dat hier belastingvrij geshopt kan worden. Voor de beste prijzen ben jij in het bezit van de nieuwste wintersportkleding.

BAY8R0 Backcountry skier ascending Riedberger Horn, ski resort Grasgehrenlifte, Obermaiselstein, Oberstdorf, Allgaeu range, Allgaeu, Sw