Oostenrijk kent enkele zeer populaire skigebieden, waaronder het bekende Saalbach. Maar om de hoek van dat skigebied ligt Lofer. Dit authentieke skidorp kent nog altijd de echte skiromantiek. Maak een mooie sleetocht of maak een reis op de rug van een paard. Het is allemaal nog mogelijk in het romantische en indrukwekkende Oostenrijkse Lofer.

Lofer is één van de kleinere skidorpen in Oostenrijk, in het dorp zelf wonen slechts tweeduizend inwoners. De gemoedelijke en vriendelijke sfeer in Lofer is altijd aanwezig. Hoewel het geen groot skidorp is, zijn er wel meer dan genoeg faciliteiten. Zo kan er elke avond genoten worden van een drankje in één van de alpenhutten.

Skipistes in Lofer

Lofer kent een totaal van 46 kilometer aan skipistes, deze zijn opgedeeld in blauwe pistes (32 km), rode pistes (12 km) en zwarte pistes (2 km). Daarnaast staat er voor de langlaufer nog ruim tachtig kilometer aan loipes klaar. Lofer beschikt over drie sleepliften, drie stoeltjesliften en twee gondels.

Skischolen in Lofer

In het skigebied van Lofer zijn twee skischolen te vinden, bij deze scholen kunnen alle bezoekers tegen een mooie prijs een skiles boeken. De prijs van een groepsles ligt rond de zestig euro voor een volledige dag, maar voor een lager geldbedrag zijn er ook lessen van twee uur beschikbaar. Les in snowboarden kan enkel voor een halve dag en dat zal ongeveer 48 euro kosten.

Activiteiten

Lofer kent een mijnverleden en dat is nog altijd zichtbaar. Volg een route die de mijnwerkers vroeger ook moesten afleggen of neem een kijkje in de plaatselijke kerk. In de zomerperiode kan hier een groot zwembad worden bezocht, inclusief een wildwaterbaan en een leuk avonturenbad.

Sneeuwhoogte / Weerbericht