In Liechtenstein is een wintersportgebied te vinden waar je werkelijk het hele seizoen lang kan genieten van sneeuw, vooral omdat er gebruik gemaakt kan worden van meerdere kunstsneeuwinstallaties. Dit wintersportgebied, Malbun, heeft 23 kilometer aan piste, waarvan bijna de helft uitstekend is voor kinderen en beginners. Ook voor (ver)gevorderden en mensen die wel houden van een uitdaging zijn er mooie pistes te vinden. Zo kan iedereen zich hier uitstekend vermaken.

Skischool in Malbun

Het skigebied Malbun beschikt over één skischool, hier staan twintig instructeurs voor de leerlingen klaar. Er kan ten alle tijden gebruik worden gemaakt van een zeer ruime oefenweide. Wil jij les krijgen bij een Nederlandse leraar, vraag hier dan om bij de balie. Een vijfdaagse cursus in skiën of snowboarden kost slechts 125, oftewel 25 euro per dag.

Après-ski

Malbun kent slechts één bar en een café, er is dus qua uitgaan weinig te beleven in dit dorp. Wel kan er genoten worden van een heerlijk diner in één van de elf restaurants. Wij raden alle bezoekers ook aan om een bezoekje te brengen aan het skimuseum in Malbun.

Sporten

Wandelaars kunnen zowel in de winterperiode als in de zomerperiode genieten van mooie wandelroutes. Daarnaast kunnen de bezoekers in Malbun ook gaan rodelen, zelfs op een verlichte baan. Langlaufers kunnen genieten van een vijftien kilometer lange loipe, waarvan drie kilometer ook in de avonduren verlicht zal zijn.

Diverse praktische skiliften in Malbun

De hoogte van wintersportgebied Malbun is 1600 meter tot 2000 meter, waardoor er een maximale afdaling van 400 meter bestaat. Er zijn 7 verschillende liften te vinden, waaronder een zespersoons overkapte stoeltjeslift met verwarmde zittingen, twee vierpersoons stoeltjesliften, een speciale lift voor baby’s en een sleeplift voor twee personen. Bezoekers van wintersportgebied Malbun in Liechtenstein zijn zeer goed te spreken over het skigebied. Van de 5 beschikbare sterren krijgt Malbun er maar liefst 3,5.

liechten

Sneeuwhoogte / Weerbericht