De echte pittoreske skidorpen in Oostenrijk hebben de naam ‘Alm’. Dat is dus ook het geval bij het prachtige dorp Maria Alm. Dit vriendelijke wintersportplaatsje is tamelijk rustig, mede vanwege de uitblijven van verkeer. Het is dan ook de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

Maria Alm staat bekend om zijn mooie kerkje in het centrum van het dorp. Er kan een kamer worden geboekt in een luxe hotel of er kan een grotere accommodatie geboekt worden. Naast de bekende wintersporter is Maria Alm ook geschikt voor wandelaars.

Skipistes in Maria Alm

Maria Alm beschikt over 52 kilometer aan blauwe skipistes, 41 kilometer aan rode skipistes, negentien kilometer aan zwarte skipistes en acht kilometer aan skiroutes. Er staan negentien sleepliften, negen stoeltjesliften en vijf gondels voor de wintersporters klaar in Maria Alm.

Skischolen in Maria Alm

Het skidorp Maria Alm beschikt over een drietal skischolen, hier kunnen de beginners en ervaren wintersporters terecht voor handige lessen. Een groepsles van een dag kost slechts zestig euro, alleen snowboarders betalen acht euro meer. Een privéles van een totale dag kost tweehonderd euro.

Après-ski

Maria Alm is bij uitstek een wintersportdorp, maar de après-ski is hier nog een beetje ondergesneeuwd. Er zijn maar een paar cafés en barretjes te vinden in het dorp, de meeste bezoekers genieten hier in de avonduren van een gezellig diner in één van de restaurants.

Sneeuwhoogte / Weerbericht