De geschiedenis van het skidorp Meiringen gaat ver terug in de tijd. Dit historische dorp kent dan ook een ouderwets karakter, zo zijn er veel klassieke boerderijen te vinden. Haslberg is een gebied bestaande uit drie verschillende Zwitserse dorpjes, dat zijn Reuti, Wasserwendi en Goldem. Het skigebied Meiringen-Haslberg is met name populair onder gezinnen met kinderen.

Wil jij een echte tradiditie meemaken in Meiringen-Haslberg? Ga dan naar dit skigebied in de kerstmaand. Elke bezoeker zal tijdens de feestdagen verkleed gaan en de gehele dag door met een grote koeienbel rondlopen. Een unieke ervaring die je nergens anders zal tegenkomen tijdens een wintersportvakantie.

Skischool in Meiringen – Hasliberg

In het populaire Zwitserse skigebied Meiringen – Hasliberg is één skischool gevestigd. Bij deze school zijn meer dan zestig leraren in dienst en kan er gebruik worden gemaakt van een grote oefenweide. Het is mogelijk om lessen te volgen bij een Nederlandse instructeur. Vraag bij de balie van de skischool naar de huidige prijzen.

Après-ski

Meiringen – Hasliberg is redelijk groot en dat zal duidelijk worden in het centrum van het dorp. Hier zijn namelijk maar liefst 65 verschillende restaurants te vinden. Daarnaast kunnen de liefhebbers van de après-ski terecht bij één van de cafés, pubs, dancings en discotheken.

Skipistes in Meiringen-Haslberg

Meiringen-Haslberg beschikt over twintig kilometer aan blauwe skipistes, 34 kilometer aan rode skipistes en zes kilometer aan zwarte skipistes. Er staan vier sleepliften, vier stoeltjesliften en vijf gondels klaar voor de wintersporters in Meiringen-Haslberg.

Sneeuwhoogte / Weerbericht