In Oostenrijk zijn er onwijs veel grote en drukbezochte skigebieden te vinden, maar ook kleinere skigebieden die nog niet in aanraking zijn geweest met massatoerisme. Het skidorp Mellau is zo’n rustig skidorp. Mellau kent sneeuwzekerheid en ademt nog altijd de traditionele skisfeer. Dit skidorp is een waar plaatje, zo kan er nog altijd genoten worden van de authentieke en historische huizen en de Mellau kerk.

Skipistes in Mellau

Mellau is een ontzettend gezellig en rustig skidorp. Verwacht hier geen feestje tot in de late uurtjes. Mellau is daardoor een uitermate geschikte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en rustzoekers. Er ligt in Mellau bijna dertig kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode pistes en tien kilometer aan zwarte pistes. Er staan ook acht sleepliften, zestien stoeltjesliften en twee gondels klaar voor de wintersporters in Mellau.

Skischolen in Mellau

Het skidorp Mellau heeft veel voor de bezoekers in petto, waaronder een zeer goede skischool. Hier kunnen voor een laag bedrag van 54 euro al groepslessen worden geboekt, maar het is nog goedkoper om een pakket te nemen. Vraag bij de skischool zelf even naar de mogelijkheden. Een privécursus van een totale dag kost 177 euro, maar dan leer jij extra snel de kneepjes van het vak.

Après-ski

Het uitgaansleven is in Mellau niet zo enerverend, daarvoor kan beter een andere skibestemming gekozen worden. Wel is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de bekende pianobar. Verder zijn er veel restaurants te vinden in het centrum van Mellau, een ideale manier om de dag af te sluiten.

Sneeuwhoogte / Weerbericht