Reis af naar het Eisacktal en breng de wintersportvakantie door in Meransen. De Italianen spreken dit dorp uit als Maranza. Het is een kalm skidorp, waar de massatoerisme nog niet te vinden is. De rust en gastvrijheid zijn voor veel toeristen de reden om naar Meransen af te reizen. Ontdek de Zuid-Tiroolse sfeer en geniet van een prachtige wintersportvakantie.

Meransen is een populaire vakantiebestemming onder natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen. De ervaren wintersporters kunnen zich vermaken met ruim vijftig kilometer aan brede rode pistes, terwijl de kinderen kunnen oefenen op de oefenweide. Vooral in de wintermaanden komen de wintersporters naar Meransen toe. Het is een betaalbare bestemming, waar bijna honderd kilometer aan skipistes klaarstaat.

Skischool in Meransen

Het skigebied Meransen is één skischool rijk en deze kent een mooie oefenweide. Voor een vijfdaagse cursus betaal je slechts negentig euro. De prijzen liggen in dit skidorp een stuk lager dan in menig ander Italiaans skigebied. De reden hierachter is de kleinschaligheid.

Activiteiten

Naast de bekende wintersporten kunnen de bezoekers in Meransen ook andere activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan tennissen, schaatsen, rodelen, paragliden en bergklimmen.

Uitgaan

Meransen is een klein skidorp, waardoor er slechts vijf barretjes, een paar pubs en enkele cafés zijn te vinden. Een hapje eten kan in één van de vijf restaurants.

Skipistes in Meransen

Meransen beschikt over 27 kilometer aan blauwe skipistes, 50 kilometer aan rode skipistes en 17 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan acht sleepliften, zeven stoeltjesliften en acht gondels klaar voor de wintersporters in Meransen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht