Zwitserland is een zeer populair wintersportland onder de Nederlandse vakantiegangers en dat heeft zo zijn redenen. De prachtige natuur, goed onderhouden skipistes en de vriendelijkheid. Het skidorp Morgins beschikt over elk facet en is dan ook een meer dan geschikte vakantiebestemming. Vooral de authentieke gebouwen zijn een lust voor het oog. De gezelligheid is op elke hoek te vinden. Morgins beschikt zelfs over een prachtige ijsbaan, welke in de avond verlicht zal zijn.

Morgins is ook een geschikte wintersportbestemming voor wandelaars en langlaufers. Maar de meeste toeristen komen toch echt voor de skimogelijkheden en dat is terecht. Morgins is onderdeel van Les Portes du Soleil, een skigebied met meer dan zeshonderd kilometer aan skipistes. Er zijn zelfs funparken en speciale off-piste tracks te vinden in dit skigebied.

Skipistes in Morgins

Morgins beschikt over 320 kilometer aan blauwe skipistes, 210 kilometer aan rode skipistes en 70 kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast kunnen de bezoekers gebruik maken van 102 sleepliften, 81 stoeltjesliften en 13 gondels in Morgins.

Sneeuwhoogte / Weerbericht