In het Zwitserse Les Quatre Vallées ligt het mooie wintersportdorp Nendaz. Dit relatief grote en hypermoderne wintersportdorp is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Dit komt mede door de rust en het grote aanbod van groene en blauwe skipistes. Het is mogelijk om vanuit Nendaz de top te bereiken van Tracouet, deze ligt op een hoogte van ruim 2200 meter.

Nendaz kent een indrukwekkend uitzicht over de Waadtlander Alpen en Berner. Nendaz is een oud skidorp, waar nog altijd de vroegere charmes te vinden zijn. Deze kindvriendelijke wintersportplaats heeft veel te bieden voor fanatieke wintersporters.

Skischolen in Nendaz

Het skigebied Nendaz beschikt over vier verschillende skischolen, waar in totaal ruim tweehonderd instructeurs in dienst zijn. Alle leerlingen kunnen gebruik maken van de uitgestrekte oefenweide en lessen bij een Nederlandse leraar volgen. Voor zes dagen les betaal je slechts 135 euro, dat geldt voor zowel snowboarden als skiën.

Après-ski

In het dorp zijn tien barretjes, vijf cafés en twee pubs te vinden. De fijnproever kan goed terecht bij de twee wijnbars, terwijl de echte feestganger de lokale discotheek onveilig kan gaan maken. Uit eten gaan is mogelijk in één van de 35 restaurants in Nendaz.

Skipistes in Nendaz

Nendaz beschikt over ruim honderd kilometer aan blauwe skipistes, meer dan tweehonderd kilometer aan rode skipistes, zeventien kilometer aan zwarte skipistes en bijna negentig kilometer aan skiroutes. Voor de wintersporters staan in Nendaz meer dan vijftig sleepliften, twintig stoeltjesliften en vijftien gondels klaar.

Sneeuwhoogte / Weerbericht