Nieuw-Zeeland is een land dat je eigenlijk zeker eens gezien moet hebben. De natuur is indrukwekkend, de steden zijn er sfeervol en de wintersportgebieden zijn er zeker aantrekkelijk. Tot de meest populaire wintersportgebieden in Nieuw-Zeeland behoren onder meer Treble Cone en Cardona, maar er zijn nog veel meer wintersportgebieden in het land te vinden, namelijk veertig in totaal.

Wat mag je verwachten van de wintersportgebieden in Nieuw-Zeeland?

In totaal zijn er in alle skigebieden van Nieuw-Zeeland 103 liften te vinden en een totaal van ruim 520 kilometer piste. In het grootste wintersportgebied kan je twaalf liften en 100 kilometer aan piste vinden. Het maximale hoogteverschil in een skigebied is 783 meter. De hoogte van de skigebieden is maximaal 2322 meter en minimaal 15 meter. De skipassen in het land verschillen erg in prijs. Je betaalt bij het goedkoopste gebied € 29,07, maar bij het duurste skigebied, Wilderness, betaal je maar liefst € 641,03.

Skibestemmingen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland beschikt over zeventien verschillende skidorpen, deze zijn van alle gemakken voorzien en worden goed onderhouden. In Europa liggen de meeste accommodaties in de skidorpen zelf, maar dat is in Nieuw-Zeeland net even anders. Hier zijn het voornamelijk de omliggende dorpen waar de wintersporters overnachten. Vanuit deze dorpen kan er met een gratis skibus naar de skigebieden worden afgereisd.

Alle skibestemmingen in Nieuw-Zeeland kennen een ruime keuze aan niveaus en disciplines. Ski van één van de afdalingen af of kies toch voor de wat ruigere off-piste afdalingen. De dorpen verschillende behoorlijk van sfeer, de liefhebbers van après-ski kunnen het beste terecht in het altijd gezellige Queenstown.

Club Fields in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn er twee soorten skigebieden te vinden. De bekendere skigebieden zijn voornamelijk in trek bij de toeristen, terwijl de Nieuw-Zeelanders zelf kiezen voor een uitstapje naar een zogenaamde Club Fields. Dit zijn skioorden die gebruikt worden door skiclubs, deze skigebieden zijn meestal wat kalmer en minder commercieel. Let op, alleen met een club ski pas kan er gebruik worden gemaakt van deze skigebieden, maar je hoeft een lid te zijn en iedereen kan zo’n pas aanvragen.

Prijzen in Nieuw-Zeeland

De valuta in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse Dollar. Voor een dagpas wordt er doorgaans tussen de veertig en negentig Nieuw-Zeelandse Dollar betaald. De gemiddelde prijs voor het huren van ski’s ligt rond de veertig dollar. Een les volgen kost ongeveer 25 NZ Dollar. Het is mogelijk om een totaalpakket te nemen, waarbij er vele kortingen zullen gelden.

new1

Wintersportbestemmingen in Nieuw-Zeeland:

Whakapapa
Coronet Peak