Ontdek de pracht en praal van het prachtige Noorwegen, bekijk het land langlaufend. Maak je weg door de mooie bossen van de Scandinavische land en maak gebruik van de geruime keuze aan loipes. Geniet van de Noorse gastvrijheid in het pittoreske Geilo. Neem een kijkje bij de bevroren watervallen in het mooie Hemsedal, het is zelfs mogelijk om hier te gaan ijsklimmen.

Wintersporten in Noorwegen is nog relatief onbekend, waardoor je bijna nooit hoeft te wachten in een rij voor de skilift. Daarnaast zal de natuur een geweldige indruk op je achterlaten. Een zeer populair skigebied is dat van Hemsedal nabij het bekende Oslo. Hier kan gebruik worden gemaakt van 49 pistes en ruim tweehonderd kilometer aan loipes.

Pistes in Noorwegen

Noorwegen kent een totaal van 1214,4 kilometer aan pistes in Noorwegen. De maximale hoogte in Noorwegen ligt op 2200 meter. Daarnaast staan er in het land ruim 490 skiliften klaar voor de wintersporters.

Sneeuwzekerheid in Noorwegen

De skigebieden in Noorwegen liggen niet bepaald hoog en dat zal menig wintersporter toch laten twijfelen. Maar dit Scandinavische land beschikt wel zeker over sneeuwzekerheid, elke winter ligt er opnieuw een grote hoeveelheid sneeuw op de pistes. Daarnaast duurt het seizoen een stukje langer in Noorwegen, tot aan het einde van het voorjaar. Wel zullen de dagen korter zijn in Noorwegen, dit komt door de ligging.

Langlaufen

Noorwegen is een uitermate geschikt wintersportland en met name de langlaufers zullen goed tot hun trekken komen. Deze wintersportgebieden beschikken over ruim tienduizend kilometer aan loipes, nergens ter wereld ligt er meer. Waar wij soms een wandeling maken over het strand, gaan de Noorse gezinnen met ze alle langlaufen. Dit laat eens te nimmer zien hoe belangrijk en bekend langlaufen in Noorwegen is.

Accommodaties in Noorwegen

Boek enkele maanden voor vertrek al een chalet of hotelkamer in één van de wintersportdorpen in Noorwegen. Hierdoor ben jij zeker van een geweldige accommodatie en kan jij je al vroeg verheugen op de aanstaande wintersportvakantie. Er kunnen ook zogenaamde ‘Catered Chalets’ geboekt worden, hierbij zal het diner elke avond bij jouw aan de deur worden gebracht. In plaatsen als Trysil staan ook veel grote hotels en gezellige B&B’s.

Reizen naar Noorwegen

De wintersportbestemmingen in Noorwegen kunnen op verschillende manieren worden bereikt. De snelste manier is natuurlijk het vliegtuig. Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks vluchten naar Oslo, dit zal slechts een paar uur in beslag nemen. Met de auto zal het een wat langere reis worden en dient er gebruik te worden gemaakt van de autoferry in Kiel.

norway

Skibestemmingen in Noorwegen:

Beitostolen
Gålå
Geilo
Hovden
Røldal
Myrkdalen
Oppdal
Sogndal
Stranda
Trysil
Voss