Het Beierse skigebied Oberammergau beschikt over twintig kilometer aan skipistes. Deze Duitse wintersportbestemming is kleinschalig en daardoor geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. De maximale hoogte is ruim zestienhonderd meter en qua sneeuwzekerheid is dit niet de meest zekere skibestemming.

Beginnende wintersporters

Voor de net startende wintersporter is Oberammergau optimaal. Dit skigebied kent namelijk een groot aantal blauwe pistes en redelijk gemakkelijke rode pistes. Wel zijn de blauwe en rode pistes goed van elkaar gescheiden.

Voor de ervaren wintersporter is het leuk om de Laber op te gaan. Met een gondel word jij naar 1683 meter gebracht, vanwaar er een pittige skiroute kan worden afgelegd en een zwarte afdaling klaarstaat.

Pistes in Oberammergau

Oberammergau beschikt over negen kilometer aan blauwe pistes, zes kilometer aan rode pistes en vijf kilometer aan zwarte pistes. Het seizoen gaat eind december van start en duurt tot begin april. Er staan in Oberammergau één gondellift, één stoeltjeslift en vijftien sleepliften klaar voor de wintersporters.

Sneeuwhoogte / Weerbericht