Geloof het of niet, maar Obertilliach beschikt nog over een heuse nachtwacht. Daarmee is het dan ook gelijk het enige Oostenrijkse skidorp die dat nog heeft. Obertilliach is een echt romantische vakantiebestemming, waar de sporters gebruik kunnen maken van bijna veertig kilometer aan skipistes.

Daarnaast is het indrukwekkende berglandschap voor vele toeristen een reden om naar Obertilliach af te reizen. Langlaufers kunnen hun borst natmaken met veel kilometers aan loipes, er zijn zowel lange als korte routes te vinden.

Skipistes in Obertilliach

Obertilliach beschikt over tien kilometer aan blauwe skipistes, 23 kilometer aan rode skipistes, drie kilometer aan zwarte skipistes en vier kilometer aan skiroutes. Er staan zes sleepliften, drie stoeltjesliften en twee gondels klaar voor de sporters in Obertilliach.

Skischolen in Obertilliach

Het skidorp Obertilliach is het mogelijk om een enkele les of een lespakket te boeken bij de lokale skischool. De prijzen van de skilessen liggen erg laag in dit gebied, zo kan er al een groepsles van een totale dag geboekt worden vanaf 47 euro. Een les van twee uurtjes is beschikbaar voor slechts 26 euro. Snowboarders moeten vijftig euro betalen voor een totale dag, maar dit zal zeker het geld waard zijn. Privélessen kosten veertig euro per uur, maar dan krijg je wel persoonlijke begeleiding.

Après-ski

Even tot rust komen op de piste is goed mogelijk in Obertilliach, ga hiervoor naar één van de gezellige skihutten. Bij een skihut kan een hapje en een drankje worden besteld. Wil jij liever afzakken in het dorp, bezoek dan één van de cafés of pubs in dit skidorp. Qua dineren kan er gekozen worden uit één van de restaurants, hier worden ook de plaatselijke lekkernijen geserveerd.

Sneeuwhoogte / Weerbericht